Spojení zařízení Z-MIX s automatizací.

Firma LubTec dodala pro významného výrobce automobilových komponentů kompletní zalévací stroj Z-MIX 1001 s jednoduchou automatizací.

Operátor založí výrobek do přípravku a aktivuje tlačítko start, tímto jednoduchým úkonem zahájí automatický zalévací proces výrobku. Materiál je v daném případě 2K polyuretan, který je dopravován z tlakových zásobníků. Tlakový zásobník pro složku A je vybaven pro snadnější doplňování materiálu pneumatickým zdvihacím zařízením, které zvedne kompletní víko s elektrickým míchadlem a obsluha jednoduše naplní do otevřeného prostoru složku A. Odměřování a dávkování je pomocí zubových čerpadel poháněných asynchronními motory.

Ke smíchaní materiálu dochází ve statické hlavě DN4/DN1 vlastní konstrukce, na kterou je nasazen statický směšovač s převlečnou fixační trubicí.

Manipulační prostor je v průběhu zalévání chráněn světelnými závorami.

Řízení stroje Z-MIX a vlastni manipulace s výrobkem bylo sloučeno do jednoho řídícího systému, kterým je SIEMENS S7/1200 a jehož ovládaní je přes barevný dotykový displej, kde se zobrazuje aktuální zalévací proces.

Řízení stroje je vybaveno vzdálenou správou.

Zde je krátké video stroje v průběhu dávkování.

https://www.youtube.com/watch?v=7DumGif-goU

Pro více informací kontaktujte naše prodejní oddělení.

 

News 13.10.2021


hlavní stránka