Dávkovací zařízení pro 1 K materiály

 Společnost LubTec vyvinula a dodala jedno-komponentní dávkovací zařízení, určené ke zpracovávání olejů, mazacích tuků, silikonů a 1-K polyuretanů. Zařízení je určeno pro přesné dávkování těchto materiálů v rozsahu od 1 mililitru, až po několik litrů. 

  Zařízení se skládá ze vstupního „STOP“ ventilu, dodávaného v několika velikostech(světlostech) DN2,5, DN6, DN12. Vstupní ventil je vybaven ovládacím 5/2 cestným elektromagnetickým ventilem, který je namontován přímo na pneumatické komoře. Díky tomu je zaručena rychlá reakční doba pro otevření a uzavření ventilu.

  Ze „STOP“ ventilu je materiál veden do objemového čítače LubTec VSI. Objemové čítače LubTec pracují na principu zubového čerpadla, které je poháněného protékajícím materiálem. Otáčení ozubených kol je snímáno dvěma senzory. Tyto senzory předávají integrované elektronice informaci o poloze zubu a tato informace je elektronikou čítače převedena na digitální signál odpovídající průtoku zpracovávaného materiálu. Objemové čítače LubTec VSI dokáží objem zubové mezery rozdělit, až na 64 dílků (K-faktor: 64), to znamená, že u velikosti objemového čítače 1,0 ml, dostáváme z integrované elektroniky na jeden pulz informaci o průtoku objemu o velikosti 0,015625 ml. Objemové čítače se vyrábějí v různých modifikacích, liší se materiálovým provedením ocel/nerez pro agresivní materiály, typem ložisek, zubovou vůlí a typem těsnících prvků.

 Za objemový ventilem je umístěn výstupní ventil dodávaný v různých velikostech(světlostech) DN1, DN2,5, DN 6 a DN 12. Tento výstupní ventil je lze montovat přímo za objemový čítač, případně ho k čítači připojit flexibilní hadicí se zpětným ventilem. Výstupní ventil je standardně vybaven ovládacím 5/2 cestným elektromagnetickým ventilem montovaným přímo na pneumatické ovládací komoře ventilu. Pro ruční použití lze výstupní ventil osadit rukojetí s elektrickým spínačem.

 Dle požadavků zákazníka dodáváme řídící jednotku s dotykovým displejem. Program nahraný v řídící jednotce umožňuje snadné nastavení velikosti(typu) objemového čítače a velikosti dávky. Samozřejmostí je komunikace s nadřazeným systémem komunikační sběrnicí PROFINET

  • Kontrola a řízení dávkování
  • Tělo ze šedé litiny nebo nerezu
  • K faktor 64 
  • Objem zubu 0,02 / 0,04 / 0,2 / 0,4 / 1 ml
  • Provedení s kluznými nebo kuličkovými ložisky


hlavní stránka